РФ програла інформаційну війну Україні, але є країни, де її не засуджують за війну - британська розвідка

РФ програла інформаційну війну в Україні, але говорити про повну перемогу на "кіберфронті" ще не можна. Про це 18 серпня The Economist повідомляє з посиланням на директора розвідки Великобританії (GCHQ) Джеремі Флемінга.

"Поки що президент путін повністю програв інформаційну війну в Україні та на Заході. Хоча це привід для радості, ми не повинні недооцінювати те, як російська дезінформація діє в інших країнах світу", - заявив Флемінг.

Зокрема, глава британської розвідки зазначив, що в найбільш густонаселених країнах громадська думка не погодилася із засудженням росії за вторгнення. І саме ці країни стають новим фронтом інформаційної війни для України.

Водночас, спроби росіян проводити кібератаки на українську інфраструктуру на початку вторгнення провалилися. На думку Флемінга, це пов'язано з тим, що з моменту анексії Криму Україна "дбайливо створювала цифрову фортецю" - і в 2022 році це дозволило продемонструвати "найефективнішу оборонну кіберактивність в історії".

Також голова британської розвідки наголосив, що британська служба радіотехнічної розвідки допомогла захистити критично важливу інфраструктуру України.

"Через шість місяців після вторгнення росії стає зрозуміло, що використання росією наступальних кіберінструментів було безвідповідальним і невиборчим. Їхні інформаційні операції виявилися незграбними і були поставлені під сумнів розголошенням розвідувальних даних", - зазначив Флемінг.

Зазначимо, що міністр цифрової трансформації Іван Федоров повідомив про успіхи ІТ-армії України – їй успішно вдалося атакувати 1800 російських онлайн-ресурсів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті