РФ обстріляла за добу 4 міста і 26 сіл прикордоння Сумщини та Чернігівщини, 2 людини загинули

Двоє жителів міста Білопілля Сумської області загинули і троє дістали травм, також постраждав один житель міста Суми внаслідок російських атак за минулу добу. Про це повідомляє Оперативне командування "Північ" у Facebook 27 квітня.

"Білопілля - 4 вибухи, ймовірно ствольна артилерія; 4 вибухи, ймовірно РСЗВ. Унаслідок обстрілу загинули дві цивільні особи та троє травмовані, пошкоджено об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, 5 багатоквартирних будинків, 8 приватних будинків... Суми - 2 вибухи, ймовірно КАБ. Унаслідок обстрілу травмовано 1 цивільну особу, пошкоджено виробничий цех", - йдеться в повідомленні.

Загалом російські окупанти обстріляли за минулу добу міста Суми, Ворожба, Білопілля, Середина-Буда, а також 14 сіл у Сумському, Контопському та Шосткинському районах Сумської області та 12 сіл у Корюківському та Новгород-Сіверському районах Чернігівської областей.

У с.Прогрес Новгород-Сіверського району пошкоджено лінію електропередачі. У Ворожбі пошкоджено об'єкт цивільної інфраструктури. Про інші руйнування і постраждалих не повідомляють.

Окупанти вели обстріли зі ствольної артилерії, мінометів калібру 120 мм, реактивних систем залпового вогню, скидали ракети і бомби, застосовували дрони. Загалом за добу було зафіксовано 41 обстріл (217 вибухів) із різних видів озброєння.

Як повідомлялося, за добу 26 квітня окупанти атакували 12 населених пунктів Донеччини: поранено трьох мирних жителів, пошкоджено 18 цивільних об’єктів. 

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті