Рашисти змусили до участі у псевдореферендумі лише 20% мешканців Мелітополя - мер

У тимчасово захопленому Мелітополі лишилося менш як 60 тисяч населення, і російські загарбники змогли змусити до участі у псевдореферендумі лише 20% цих містян. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Менше ніж 60 тисяч зі 150-тисячного населення зараз знаходяться на території тимчасово окупованого Мелітополя і є заручниками росії. Третій день окупанти намагаються зробити цей фарс у вигляді референдуму, нічого їм не вдається. Але це мало на що вплине, бо ми розуміємо, що результати вже намальовані", - розповів він.

Федоров зазначив, що за три дні (псевдореферендум триває з 23 вересня) росіянам удалося змусити до голосування лише 20% мешканців.

"Але з тих 20% - лише 10% проголосували "за" підтримку рф. Ми розуміємо, що вони проголосували не по своїй волі, а під тиском, під дулами автоматів", - додав мер Мелітополя.

Щодо самого так званого "референдуму", який проводять загарбники, на думку Івана Федорова, це частина інформаційної війни, мета якої - примусова мобілізація.

Як повідомлялось раніше, вибух у Мелітополі знищив квартиру з колаборантами.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті