Рашисти готуються здійснити на ЗАЕС провокацію 19 серпня – ГУР

Окупанти планують на Запорізькій АЕС здійснити провокацію 19 серпня. Про це повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у своєму Телеграм-каналі 18 серпня.

"Окупанти оголосили несподіваний "вихідний" на Запорізькій атомній станції, – сказано в повідомленні. – 19 серпня на ЗАЕС буде знаходитись тільки оперативний персонал. Всім іншим співробітникам вхід буде закрито".

Підкреслюється, що представники Росатому, які останнім часом постійно перебували на станції, терміново залишили територію об’єкту.

Уточнюється, що одночасно міноборони РФ заявили про начебто підготовку "теракту" з боку ЗСУ – в повідомлені йдеться, що під час візиту в Україну Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерриша готується резонансна провокація, щоб звинуватити РФ в техногенній катастрофі. В підготовці теракту росіяни очікувано звинувачують українську владу.

"З наявної інформації стає зрозуміло, що окупанти після масштабних обстрілів Запорізької атомної станції можуть "підвищити ставки" і влаштувати реальний теракт на найбільшому в Європі ядерному об’єкті, – сказано в повідомленні. – До того ж, приурочити цей злочин до перебування в Україні Генерального секретаря ООН".

Раніше повідомлялось, що окупанти анонсували онлайн-трансляцію з ЗАЕС на 19 серпня.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті