Путін визнав, що ПВК "Вагнер" була на утриманні у міноборони РФ

Утримання ПВК "Вагнер" повністю забезпечувалося державою, заявив російський диктатор Путін під час зустрічі з військовослужбовцями в Кремлі, - повідомляє "ВВС.Русская служба".

"Хочу, щоб ми всі знали про це. Утримання групи "Вагнер" повністю забезпечувалося державою, з Міністерства оборони, з державного бюджету, ми повністю фінансували цю групу", - сказав він.

За його словами, з травня 2022 по травень 2023 року влада заплатила ПВК на грошове утримання бійців і стимулюючі виплати понад 86 млрд руб.

Власник "Вагнера" - компанія "Конкорд" (нею володіє Євген Пригожин, але його Путін у своїх виступах не називає на ім'я) - за рік через Воєнторг заробив 80 мільярдів рублів, зазначив президент.

"Сподіваюся, що ніхто нічого не вкрав або вкрав поменше, але ми будемо з цим усім розбиратися", - додав він.

Зазначається, що російська влада протягом кількох років наполягала, що ПВК "Вагнер" ніяк не пов'язана з державою. Під час Мюнхенської конференції з безпеки французький президент Еммануель Макрон звинуватив путіна у брехні через ці твердження: "Рік тому я розмовляв із Путіним, і він запевнив мене, що Росія не має нічого спільного з групою Вагнер", - зізнався Макрон.

У травні минулого року, вже після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявляв: ""Вагнер" - це приватна військова компанія, яка не має відношення до російської держави".

Як повідомлялося, путін заявив, що військовослужбовці та співробітники спецслужб, які протидіяли спробі заколоту Пригожина 24 червня, фактично, зупинили громадянську війну. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті