"Закликаю всі держави вимагати від РФ припинити голодні ігри" - Кулеба про вихід росії із зернової угоди

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на заяву російського МЗС про зупинення участі у зерновій угоді нібито через "напад на кораблі Чорноморського флоту". Кулеба заявив, що росія давно вже шукала привід вийти із зернової угоди. Про це глава МЗС України написав у Твіттері 29 жовтня.

"Ми попереджали про плани РФ зірвати Чорноморську зернову ініціативу. Тепер москва під надуманим приводом блокує зерновий коридор, який забезпечує продовольчу безпеку мільйонів людей. Закликаю всі держави вимагати від РФ припинити голодні ігри та повернутися до виконання своїх зобов'язань", - заявив Дмитро Кулеба.

Як раніше повідомлялося, МЗС росії підтвердило, що зернову угоду призупинено на невизначений термін.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті