Прем'єр-міністри України і Румунії відкрили новий пункт пропуску "Красноїльськ - Вікову де Сус" (ФОТО)

Прем'єр-міністри України і Румунії Денис Шмигаль та Ніколає Чуке 10 листопада відкрили новий пункт пропуску "Красноїльськ - Вікову де Сус". Про це у Телеграм повідомив Денис Шмигаль.

  

"Відсьогодні на українсько-румунському кордоні працює новий пункт пропуску «Красноїльськ - Вікову де Сус». Відкрили його спільно з Прем'єр-міністром Румунії Ніколає Чуку. Після 24 лютого західний напрямок став ключовим для України. Тому розширення його пропускної здатності є одним із пріоритетних завдань для нашого уряду. Розвиток прикордонної інфраструктури дає нам змогу наростити експорт до ЄС, збільшити обсяги допомоги та інтенсивність економічної співпраці з партнерами", - зазначив Шмигаль.

Він уточнив, що «Красноїльськ - Вікову де Сус» став першим з 1998 року пунктом пропуску, збудованим з нуля.

За словами Шмигля, з прем’єром Румунії він домовився активізувати роботу з відкриття пунктів пропуску на кордоні.

"Для цього буде створена двостороння робоча група. До неї долучиться Консультативна місія ЄС в Україні, що сприятиме залученню фінансування з боку Євросоюзу", - вказав Шмигаль.

Він додав, що разом з Ніколає Чуке вони "торкнулися підтримки енергетичного сектору нашої держави, зокрема постачання електрообладнання".

"Також обговорили європейські та євроатлантичні прагнення України. Румунія підтримує нас на цьому шляху!", - констатував Шмигаль.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті