Росія програла справу проти України у Європейському суді з прав людини

Європейський суд з прав людини у повному обсязі відхилив усі претензії росії до України за скаргою, яку вона подала у 2021 році. Про це 18 липня повідомляє пресс-служба Міністерства юстиції.

"У сьогоднішньому рішенні ЄСПЛ одностайно вирішив відхилити заявку", - заявили у Суді.

Зазначається, що скарга росії за всіма ознаками була необґрунтованою.

В Мінюсті нагадали,що росія закидала Україні нібито адміністративні практики "вбивств, викрадень, примусового переселення, втручання у виборче право, обмеженнях на використання російської мови та напади на російські посольства і консульства". 

У цій скарзі РФ також спробувала приписати Україні відповідальність за катастрофу авіалайнера MH17, тому що Україна "не закрила повітряний простір". 

"Москва також скаржилась на блокування Північно-Кримського каналу та просила ЄСПЛ застосувати тимчасові заходи, зокрема, зобов’язати Україну відновити подачу води до Криму та припинити "утиски" у використанні російської мови. Але суд одразу відмовив у цьому", - зазначили у відомстві.

Після подання позову ЄСПЛ відразу відхилив прохання про забезпечувальні заходи, чітко вказавши, що росією не було надано доказів "серйозного ризику непоправної шкоди основоположним правам людини за Європейською конвенцією".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті