Росія програла справу проти України у Європейському суді з прав людини

Європейський суд з прав людини у повному обсязі відхилив усі претензії росії до України за скаргою, яку вона подала у 2021 році. Про це 18 липня повідомляє пресс-служба Міністерства юстиції.

"У сьогоднішньому рішенні ЄСПЛ одностайно вирішив відхилити заявку", - заявили у Суді.

Зазначається, що скарга росії за всіма ознаками була необґрунтованою.

В Мінюсті нагадали,що росія закидала Україні нібито адміністративні практики "вбивств, викрадень, примусового переселення, втручання у виборче право, обмеженнях на використання російської мови та напади на російські посольства і консульства". 

У цій скарзі РФ також спробувала приписати Україні відповідальність за катастрофу авіалайнера MH17, тому що Україна "не закрила повітряний простір". 

"Москва також скаржилась на блокування Північно-Кримського каналу та просила ЄСПЛ застосувати тимчасові заходи, зокрема, зобов’язати Україну відновити подачу води до Криму та припинити "утиски" у використанні російської мови. Але суд одразу відмовив у цьому", - зазначили у відомстві.

Після подання позову ЄСПЛ відразу відхилив прохання про забезпечувальні заходи, чітко вказавши, що росією не було надано доказів "серйозного ризику непоправної шкоди основоположним правам людини за Європейською конвенцією".

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті