Прем'єр-міністр Чехії: "Наші школи чудово підготувалися до прийому українських дітей"

Після зустрічі з міністром освіти Чехії Володимиром Балашем глава уряду Петро Фіала заявив, що чеські школи чудово підготувалися до прийому українських дітей. Про це повідомляє "Радіо Прага".

Зазначається, що міністерство освіти Чехії веде підготовку до нового навчального року, коли за парти чеських шкіл мають сісти десятки тисяч дітей, які прибули до республіки з воюючої України як біженці. 

Володимир Балаш зазначив, що його відомство готує кампанію з підвищення поки що досить низької зацікавленості українських школярів у навчанні в чеських школах.

Минулого тижня Володимир Балаш повідомив, що до чеських шкіл надійде лише половина від передбачуваних раніше 130 тис. учнів. Точніші цифри міносвіти розраховує отримати на початку вересня.

Як раніше повідомляли ЗМІ, багато українських школярів у Чехії вважають за краще продовжувати дистанційне навчання в школах на батьківщині.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті