"Позамежний ідіотизм". У Севастополі з панікою і скандалами "ділять" бомбосховища 

В окупованому Севастополі місцеві жителі змушені з панікою і скандалами "ділити" бомбосховища. Цей факт визнав призначений Москвою так званий "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв. 

У своєму Телеграм-каналі він поскаржився, що напередодні в ПКР (Палац культури рибалок - найбільший культурно-дозвіллєвий комплекс у місті) охоронець "попросив людей піти з будівлі і йти у "свої" укриття".

"Позамежний ідіотизм, або свідоме шкідництво. З таким будемо розбиратися жорстко", - обурився "губернатор". 

"Ще раз звертаюся до всіх установ Севастополя - і державних, і приватних. Під час повітряної тривоги в місті немає і не може бути поділу на "своїх" і "чужих". Небезпека одна на всіх, і якщо до вас прийшли люди і просять укриття - ви зобов'язані їх пустити, і неважливо, з вашої вони установи або будинку, або просто їх десь на вулиці застала сирена", - закликав "губернатор", який ще нещодавно палко переконував жителів, що місто перебуває під надійним захистом російської ППО.

"Дивно, що в нашому Місті-Герої взагалі сталася така історія в ПКР. Ще більш дивно, що керівництво поспішило виправдати свого співробітника, сказавши, що "люди із сусідніх багатоповерхівок повинні дзвонити і дізнаватися, де знаходиться притулок за місцем їхнього перебування", - знову поскаржився Развожаєв.

"Я сподіваюся, що такого в Севастополі більше не станеться. І нам не доведеться запроваджувати штрафи і погрожувати ними, щоб люди згадали, що вони, перш за все, люди. А вже потім "при виконанні своїх обов'язків", - визнав Развожаєв уже зовсім іншу реальність для жителів окупованого Севастополя.

Як повідомлялося, Развожаєв сказав городянам самостійно займатися облаштуванням укриттів, оскільки окупаційна влада не має ресурсів на їхній благоустрій.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті