Повітряні Сили ЗСУ підтвердили використання високоточних авіабомб проти окупантів

Українські пілоти вже застосовують проти російських окупантів бомби JDAM. Про це 31 березня в ефірі національного телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Ми теж використовуємо бомби JDAM. Це бомби західного зразка, якими наша авіація завдає успішних ударів по важливих цілях. Ці бомби трохи меншої потужності, але надзвичайно високоточні", - розповів Ігнат.

Речник української авіації наголосив, що для досягнення більшого успіху на фронті необхідно збільшити постачання подібних авіабомб.

Зазначимо, що JDAM - це комплекти обладнання на основі технології GPS. Завдяки цьому авіабомби, що вільно падають, можна перетворити на всепогодні боєприпаси, що коригуються.

Даний комплект включає інерційну систему навігації і GPS-приймач, що дає змогу підвищити точність, а також невеликі крила, що кріпляться в середній частині бомби, і хвостовий блок, що має кероване оперення. Усе це дає змогу бомбі коригувати свій курс під час польоту до цілі.

Нагадаємо, що вперше розмови про передачу Україні комплектів JDAM почалися в лютому.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті