Поруч із путіним на параді сиділи "ветерани"-карателі, які не воювали

На параді в Москві 9 травня поруч із російським диктатором путіним сиділи "ветерани"-карателі, які не брали участі у Другій світовій війні. Про це пишуть незалежні російські Телеграм-канали.

Ліворуч від путіна сидів генерал у відставці Геннадій Зайцев - "герой Радянського Союзу, радянський і російський співробітник органів державної безпеки".

Зайцеву 88 років, під час Другої світової війни він був дитиною, а "навоювався" вже пізніше, коли, зокрема, 1968 року очолював групу 7-го Управління КДБ СРСР під час проведення операції "Дунай" у Чехословаччині. Цю операцію простіше назвати каральним рейдом із придушення "Празької весни".

По праву руку від путіна сидів 98-річний Юрій Двойкін.

Як пишуть російські ЗМІ, йому "на фронт відразу потрапити не вдалося" - Двойкін навчав новобранців у снайперській школі, а потім його відправили "в зону бойових дій" - "у Львові снайпер брав участь у ліквідації бандерівських формувань".

"Ми мало знали про бандерівців у той час... Ми зачищали весь регіон від націоналістів, ловили в лісах, покинутих хуторах", - прямо зізнається колишній каратель прокремлівським ЗМІ.

"Там же, на Україні, виконавши своє бойове завдання, Двойкін зустрів Перемогу", - бравурно повідомляють росЗМІ, уточнюючи, що за свої "подвиги" Двойкін був нагороджений орденом і 19-ма медалями.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті