Польща передала Україні перелік варіантів допомоги у зв'язку зі знищенням росіянами Каховської ГЕС

Польща передала Україні перелік варіантів допомоги у зв'язку зі знищенням росіянами Каховської ГЕС. Про це заявив керівник Урядового агентства стратегічних резервів Польщі Міхал Кучмеровський, - повідомляє "Польське радіо".

Кучмеровський заявив, що Польща "представила українській стороні перелік можливих сфер допомоги у зв'язку зі знищенням росіянами дамби на Дніпрі". 

Він додав, що наразі пріоритетом для українців є евакуація постраждалих із загрозливих районів.

«Ми в постійному контакті, ми будемо реагувати на поточні потреби», - сказав Кучмеровський.

За даними агентства PAP, перелік пропонованої допомоги включає, серед іншого: заслонки, осушувачі та інше обладнання для ліквідації наслідків повеней.

Заступник міністра внутрішніх справ і адміністрації Бартош Ґродецький спілкувався з єврокомісаром з питань кризового менеджменту Янезом Ленарчічем про допомогу Україні.

«Я підтвердив уповноваженому, що українська сторона подала запит та заявку на активацію механізму цивільного захисту ЄС. Я також надав інформацію про поточну ситуацію в регіоні та про допомогу, яку вже надає наш уряд. Я також попросив активізувати допомогу та задекларував підтримку від нашого логістичного центру», - сказав Бартош Ґродецький.

Як повідомлялося, до лікарні затопленого міста Олешки привезли вісім тіл потонулих мешканців.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті