Польща не прийматиме росіян, які біжать від мобілізації

Польща не відчинить двері для росіян, які відмовляються йти на війну проти України та хочуть залишити батьківщину. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау 24 вересня в інтерв'ю польському агентству PAP, - повідомляє "BILD російською".

На питання, чи полегшуватиме Польща росіянам можливість ухилятися від військової служби, щоб послабити тим самим військовий потенціал росії, Рау відповів ясною відмовою.

За його словами, як з погляду безпеки, так і з моральної точки зору «надто небажано» приймати велику кількість росіян. Також інші сусіди росії, наприклад, балтійські країни та Фінляндія поділяють позицію Польщі, що відмова від мобілізації не є достатньою причиною.

"Ми вирішили зупинити видачу віз громадянам Російської Федерації і скасувати туристичні візи", - заявив Рау.

Одночасно він не виключив розгляду заяв росіян, які насправді виступають проти війни і, наприклад, брали участь в акціях протесту.

Як повідомлялося, Німеччина готова приймати російських дезертирів.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті