Окупанти масово розставляють вишки для прослуховування у Маріуполі, Бердянську та Мелітополі

Російські загарбники встановлюють вишки для прослуховування в окупованих Маріуполі, Бердянську та Мелітополі під виглядом обладнання нібито для поліпшення якості зв'язку. Про це в ефірі телемарафону 2 жовтня повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Це робиться з двох причин. По-перше, загарбники не змогли перелаштувати вишки деяких наших операторів на свої частоти. Як ми пам’ятаємо, коли ворог зайшов на нині окуповані території, він намагався створити інформаційний вакуум. По-друге, росіяни намагаються прослуховувати та чітко контролювати розмови та весь трафік інтернету, який відбувається в тимчасовій окупації", - сказав він.

За словами Федорова, єдиний спосіб обходу прослуховування – використання VPN-сервісів. Проте росіяни намагаються забороняти VPN на окупованих територіях, щоб обмежити доступ до українських сайтів.

"На сьогодні з 50-ти застосунків, які можна встановити на телефон, VPN буде працювати приблизно в 45 випадах. Ворог намагається контролювати і це. Але це єдиний шлях для зв’язку з цивілізованим світом", - зазначив мер Мелітополя.

Водночас у Маріуполі розташовано блищько 40 вишок для прослуховування по всіх районах міста, у Бердянську таких обʼєктів помічено три. 

"Ця вишка та ця будка – обладнання для забезпечення контролю за розмовами та інтернет-трафіком маріупольців. Також саме ці вишки забезпечують зв’язок військових", - повідомив у Телеграмі радник мера Маріуполя Петро Андрющенко та показав, як виглядають прослуховуючі системи.


Як повідомлялося, російські окупанти знищили останній український мурал в Маріуполі.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті