Окупанти масово розставляють вишки для прослуховування у Маріуполі, Бердянську та Мелітополі

Російські загарбники встановлюють вишки для прослуховування в окупованих Маріуполі, Бердянську та Мелітополі під виглядом обладнання нібито для поліпшення якості зв'язку. Про це в ефірі телемарафону 2 жовтня повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Це робиться з двох причин. По-перше, загарбники не змогли перелаштувати вишки деяких наших операторів на свої частоти. Як ми пам’ятаємо, коли ворог зайшов на нині окуповані території, він намагався створити інформаційний вакуум. По-друге, росіяни намагаються прослуховувати та чітко контролювати розмови та весь трафік інтернету, який відбувається в тимчасовій окупації", - сказав він.

За словами Федорова, єдиний спосіб обходу прослуховування – використання VPN-сервісів. Проте росіяни намагаються забороняти VPN на окупованих територіях, щоб обмежити доступ до українських сайтів.

"На сьогодні з 50-ти застосунків, які можна встановити на телефон, VPN буде працювати приблизно в 45 випадах. Ворог намагається контролювати і це. Але це єдиний шлях для зв’язку з цивілізованим світом", - зазначив мер Мелітополя.

Водночас у Маріуполі розташовано блищько 40 вишок для прослуховування по всіх районах міста, у Бердянську таких обʼєктів помічено три. 

"Ця вишка та ця будка – обладнання для забезпечення контролю за розмовами та інтернет-трафіком маріупольців. Також саме ці вишки забезпечують зв’язок військових", - повідомив у Телеграмі радник мера Маріуполя Петро Андрющенко та показав, як виглядають прослуховуючі системи.


Як повідомлялося, російські окупанти знищили останній український мурал в Маріуполі.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті