Новий комісар Ради Європи з прав людини заявив про плани приїхати в Україну

Новий комісар Ради Європи з прав людини Майкл О'Флаерті 1 квітня обійняв посаду й заявив про намір здійснити свій перший візит як комісар в Україну. Про це повідомляється на сайті Ради Європи.

"Я не можу придумати нічого більш термінового, ніж усунення наслідків повномасштабного вторгнення Росії в Україну для прав людини, воно викликало жахливі людські страждання й руйнування", - сказав О'Флаерті у своїй промові.

Комісар також визначив інші сфери, де терміново потрібен сильніший захист прав людини, включно з кліматичною кризою, управлінням штучним інтелектом, свободою вираження поглядів, міграцією та зростанням мови ненависті, зокрема антисемітизмом і антимусульманськими нападами.

Значна частина порядку денного комісара також буде присвячена виведенню боротьби маргіналізованих верств населення та жертв дискримінації на передній план дискусій з прав людини. Також комісар наголосив на своєму намірі зосередити увагу на молоді, соціально-економічних правах і правозахисниках, а також використовувати свій мандат для сприяння виконанню рішень Європейського суду з прав людини.

"Я вступаю в цю нову роль із почуттям великої відповідальності, а також із глибокою вдячністю і повагою до роботи моєї попередниці Дуні Міятович. Права людини охоплюють усі аспекти нашого життя. У той час, коли вони стикаються з численними проблемами, ми маємо знову взяти на себе зобов'язання вплести їх у тканину нашого суспільства. Це потребуватиме узгоджених зусиль, і я маю намір відіграти роль у міру своїх можливостей, супроводжуючи і захищаючи правовласників у всіх державах - членах ЄС", - заявив О'Флаерті.

Нагадаємо Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) обрала представника Ірландії, голову Агентства ЄС з фундаментальних прав Майкла О'Флаерті комісаром з прав людини в січні цього року. 

Як повідомлялося, .Рада міністрів ЄС ухвалила рішення про виділення додаткових EUR5 млрд на військову підтримку України

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті