Німеччина передасть ЗСУ десятки танків Leopard 1 в середині року – Пісторіус

У середині року розпочнеться постачання Збройним Силам України кількох десятків танків Leopard застарілої версії 1А5. Про це стало відомо зі слів німецького міністра оборони Бориса Пісторіуса іспанському виданню La Vanguardia.

Він нагадав, що Берлін дотримав слова і передав у березні 18 сучасних Leopard 2A6 та 40 бойових машин піхоти Marder, "а також інші пакети [військової допомоги], як-от терміново необхідні запасні частини та боєприпаси".

За словами Пісторіуса, разом із партнерами "в результаті вдалося забезпечити бригаду".

"Постачання основних бойових танків Leopard 1A5 тільки почалося. Лише на цьому тижні почалася підготовка понад сотні українських військових на Leopard 1. Постачання до 80 Leopard 1 почнеться в середині року", – сказав він.

Defence Express пише, що 1А5 – це остання модифікація танка від 1987 року, що робить цей танк на три роки молодшим за Т-64БВ. Однак за п’ять модернізацій "Лео" значно наростив захист, отримав стабілізатор озброєння, нову прицільну та комп'ютеризовану систему керування вогнем, а також турбований дизель на 830 к.с., що для 42-тонної машини "дуже не поганий показник", пише ресурс.

Як повидомлялося ранише, сервісний центр з обслуговування та ремонту українських танків Leopard 2 запрацює у Польщі вже у травні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті