Ненсі Пелосі вилетіла з Тайваню

Літак спікера Палати представників США Ненсі Пелосі вже вилетів із Тайваню. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Wall Street Journal 3 серпня.

В даний час літак з Пелосі на борту прямує до Південної Кореї та Японії, а потім уже повертатиметься до Сполучених Штатів. Усього візит Пелосі на острів Тайвань тривав два дні.

За даними CNN, це був перший візит спікера Палати представників США до Тайваню за останні 25 років.

Нагадаємо, речник Палати представників американського Конгресу Ненсі Пелосі, яка вважається третьою людиною у структурі державної влади США, 2 серпня прибула на Тайвань з візитом – незважаючи на погрози КНР про "наслідки" для США.

У Білому домі запевнили, що докладуть усіх зусиль, щоб забезпечити безпеку американської делегації під час цієї поїздки.

Китай вважає самоврядний Тайвань своєю територією і порушує питання можливості його анексії. США підтримують неформальні відносини та оборонні зв'язки з Тайванем.

Як раніше повідомлялося, Китай розпочав навчання в акваторіях навколо Тайваню.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті