Нелітна погода. У ОК "Південь" назвали ймовірну причину зниження активності іранських дронів

Тривала пауза у використанні окупантами для атак на українські міств іранських дронів-камікадзе може пояснюватися тим, що росіяни намагалися підлаштуватися під погодні умови. Таке припущення зробила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу "Freeдом".

"Випробування цих дронів проходили в дещо інших кліматичних умовах, в яких знаходиться Іран. Наші кліматичні умови певним чином відрізняються і, в тому числі, їх найбільше хвилювала аеродинаміка, ймовірність зледеніння у разі перепадів температур, яка могла вплинути на польотність", - заявила речниця.

Останню атаку іранських “Шахідів”, яка відбулася у ніч проти суботи, 10 грудня, в Одеській та Миколаївській областях Наталія Гуменюк пояснила тим, що зараз температура на півдні України плюсова. Очевидно, тому окупанти вирішили знову запустити партію безпілотників.

Як повідомлялося, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявив, що Україна відповідатиме на ракетні удари у відповідь РФ.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті