Навчання українських пілотів на F-16 ще не почалося, але підготовка активно триває - Ігнат

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 у Європі ще не почалося. Про це 23 травня в ефірі національного телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Ще триває процес підготовки людей до того, щоб розпочати це навчання. Є передові групи, які виїхали до країн Європи, які можуть нам надати майданчики для навчання. Вивчається, як буде проходити цей процес і так далі. Самих ще пілотів, які вже пілотують, немає ще", - сказав він.

Ігнат наголосив, що зараз уже є фактична авіаційна коаліція - низка країн готуватимуть українських пілотів, а деякі вже готові передавати винищувачі нашій країні. Однак зараз усе ще триває підготовка фахівців до початку тренувань.

Речник Повітряних сил ЗСУ додав, що йдеться про США та країни Європи, які мають літаки на озброєнні, але хочуть перейти на нові типи, новіші F-35.

"Таким чином старт дано, рішення є про те, що в України буде F-16. Далі вже технічні моменти, процеси", - додав він.

Нагадаємо, раніше Боррель заявив про початок навчання українських пілотів у низці країн Європи.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті