Навчання українських пілотів на F-16 ще не почалося, але підготовка активно триває - Ігнат

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 у Європі ще не почалося. Про це 23 травня в ефірі національного телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Ще триває процес підготовки людей до того, щоб розпочати це навчання. Є передові групи, які виїхали до країн Європи, які можуть нам надати майданчики для навчання. Вивчається, як буде проходити цей процес і так далі. Самих ще пілотів, які вже пілотують, немає ще", - сказав він.

Ігнат наголосив, що зараз уже є фактична авіаційна коаліція - низка країн готуватимуть українських пілотів, а деякі вже готові передавати винищувачі нашій країні. Однак зараз усе ще триває підготовка фахівців до початку тренувань.

Речник Повітряних сил ЗСУ додав, що йдеться про США та країни Європи, які мають літаки на озброєнні, але хочуть перейти на нові типи, новіші F-35.

"Таким чином старт дано, рішення є про те, що в України буде F-16. Далі вже технічні моменти, процеси", - додав він.

Нагадаємо, раніше Боррель заявив про початок навчання українських пілотів у низці країн Європи.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті