Натиску ЗСУ у Лимані протистояли елітні війська РФ. Ліквідовано не менше дев'яти російських спецназівців

Звільнений українськими захисниками Лиман утримували елітні російські військові з'єднання, які зазнали серйозних втрат, - повідомляє ВВС.News.

Видання повідомляє, що як мінімум дев'ять людей загиблими та одного тяжко пораненим втратила під час відступу з Лимана 3-я гвардійська бригада спеціального призначення Головного управління генерального штабу.

Поки російська армія відступала, російська пропаганда розповідала, що Лиман захищають мобілізовані з квазіосвіти "ЛНР" та російські добровольці, але видання з'ясувало, що серед тих, хто воював у Лимані, були спецназівці, у тому числе поспілкувавшись з рідними загиблих.

Крім того, в російській соцмережі Вконтакте в паблику «Типовий Тольятті» є інформація про загиблих шістьох спецназівців 3-ї бригади гру РФ.

"Скорбим, Юрий Филатов, Андрей Шорин, Вячеслав Зинцов, Виктор Горобец, Евгений Шигирданов, Алексей Чиндин", - підписано відповідне фото.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті