Нацполіція затримала посадовців військкоматів у Волинській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях

Нацполіція затримала посадовців військкоматів у Волинській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях через організацію корупційних схем для ухилення від призову.. Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

За даними поліціянтів, суми хабарів, які отримували фігуранти, коливалися від 9 тисяч гривень до 1,5 тисячі доларів (понад 55 тисяч гривень).

Так, на Волині заступник начальника одного із районних військкоматів вимагав у призовника тисячу доларів. Його затримали під час отримання частини коштів — 25 тисяч гривень.

У Дніпропетровській області затримали посадовця одного з районних військкоматів. Він отримав тисячу доларів та 12 тисяч гривень за те, що пообіцяв «відтягнути час» призову на максимально можливий термін.

У Чернівецькій області правоохоронці викрили двох військових одного з обласних мобілізаційних відділень на систематичному вимаганні хабарів за підготовку фіктивних документів для військовозобовʼязаних про непридатність до військової служби. Затримали фігуранта під час чергового траншу хабаря у 9 тисяч гривень. У Нацполіції зазначають, що лише минулого місяця затримали одного з командирів цього ж військкомату на хабарі у 3 тисяч доларів за зняття« ухилянта» з військового обліку за станом здоровʼя.

Усім затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає позбавленням волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Підозрюваним вже обрали запобіжні заходи:

  • працівнику військкомату з Дніпропетровщини — тримання під вартою з правом внесення 215 тисяч гривень застави;
  • з Волині — нічний домашній арешт;
  • буковинським фігурантам — тримання під вартою із правом внесення застави у понад 536 тисяч гривень кожному.

Нагадаємо, ДБР у процесі перевірки українських військкоматів вже підозрює 21 посадову особу. 

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті