Нападник "Реала" Карім Бензема виграв "Золотий м'яч-2022"

Нападник "Реала" та збірної Франції Карім Бензема виграв "Золотий м'яч-2022" за версією видання France Football. Трансляція цієї події відбулася 17 жовтня.

Французький футболіст став п'ятим представником цієї країни в історії, який виграв цей трофей – до нього ЗМ вигравали Раймон Копа (1958), Мішель Платіні (1983, 1984, 1985), Жан-П'єр Папен (1991) та Зінедін Зідан (1998).

У голосуванні цього року Бензема обійшов Садіо Мане з "Ліверпуля" та "Баварії", Кевіна Де Брюйне з "Манчестер Сіті" та Роберта Левандовські з "Баварії" та "Барселони". Також у ТОП-10 потрапили Мохамед Салах, Кіліан Мбаппе, Тібо Куртуа, Вінісіус Джуніор, Лука Модріч та Ерлінг Голланд.

У сезоні-2021/22 Карім Бензема провів 46 матчів у всіх турнірах, у яких забив 44 м'ячі та віддав 15 результативних передач. Також він виграв із "Реалом" чемпіонат та Суперкубок Іспанії, а також Лігу чемпіонів.

Також у ході церемонії Гаві ("Барселона") отримав приз найкращому молодому гравцю, Тібо Куртуа ("Реал") – найкращому воротареві, а Роберт Левандовський – приз Герда Мюллера найкращому бомбардиру сезону. Олексія Путельяс стала першою футболісткою, яка виграла жіночий "Золотий м'яч" два роки поспіль, а Садіо Мане дісталася премія Сократеса. Зрештою, "Манчестер Сіті" став найкращим клубом року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Реал" став володарем Суперкубку УЄФА-2022.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті