Нафта дорожчає на тлі припинення експорту з Курдистану, банківського оптимізму та ядерної риторики путіна – Reuters

Після зупинки експорту нафти з Іракського Курдистану через Туреччину ціни на нафту виросли 27 березня. Про це пише Reuters.

"Ціни на нафту зросли в понеділок після припинення експорту нафти з Іракського Курдистану через Туреччину і дій щодо стримування потенційної банківської кризи, яка могла вдарити по попиту на нафту", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 1,16 дол., або на 1,6%, до 76,15 доларів за барель станом на 12:10 за Гринвічем. Американська нафта марки WTI подорожчала на $1,19, або на 1,7%, до $70,45.

Зазначається, що минулого тижня Brent подорожчала на 2,8%, а WTI - на 3,8%, оскільки хвилювання в банківському секторі ослабли.

Близько половини світового постачання нафти, або 450 тисяч барелів на добу, експорту сирої нафти з Курдистану припинилося в суботу після перемоги в арбітражному суді, який підтвердив, що для транспортування нафти з Туреччини необхідна згода Багдада.

"Найближчим часом ціни на нафту, ймовірно, залишаться волатильними (тобто мінливими. – "ОстроВ") під впливом поточних потрясінь на фінансових ринках, але ми зберігаємо позитивний прогноз, – цитує видання аналітика UBS Джованні Стауново. – Ми продовжуємо очікувати, що зростання китайського імпорту та попиту на нафту, а також зниження російського видобутку призведе до посилення нафтового ринку та підвищення цін протягом наступних кварталів".

Крім цього, First Citizens BancShares Inc заявив, що придбає депозити і кредити збанкрутілого Silicon Valley Bank, закриваючи ще одну главу в кризі довіри, яка пронизала фінансові ринки.

Існують також надії на додаткову підтримку банківського фінансування після повідомлень про те, що американська влада на ранній стадії обговорює можливість розширення механізмів екстреного кредитування.

У повідомленні підкреслюється, що ціни на нафту почали зростати також після озвучування путіним планів розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі.

"Цей крок є одним з найбільш виразних ядерних сигналів Росії. НАТО розкритикувала Путіна за його "небезпечну і безвідповідалльну" ядерну риторику", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що росія зупинила постачання нафти Польщі газопроводом "Дружба".

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті