На території Донеччини, яка сьогодні контролюється українською владою, залишається понад 40 тис дітей

На території Донецької області, яка сьогодні контролюється українською владою, залишаються 41 125 дітей, серед них є і ті, які живуть у безпосередній близькості до лінії бойових дій. Про це на брифінгу сказав заступник начальника Донецької ОВА Ігор Бойко, - повідомляє Укрінформ.

«На території Донецької області залишається 41 125 дітей, і ця цифра постійно змінюється… Ці діти не всі знаходяться на території активних бойових дій, переважна більшість із них знаходиться на території можливих дій в області. Але є і діти, які зараз саме в безпосередній близькості до лінії бойових дій», - сказав Бойко.

Тому, підкреслив він, в області наразі проводять роботу щодо організації додаткової евакуації у примусовий спосіб дітей з цих населених пунктів.

«Сподіваюсь, що батьки, які мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, свідомо ставляться до безпеки своїх дітей та зроблять все можливе й неможливе для того, щоб діти були вивезені в безпечні райони», - наголосив заступник очільника області.

Він нагадав, що з квітня минулого 2023 року було оголошено про евакуацію дітей із області у примусовий спосіб разом з їх батьками або законними їх представниками та опікунами. І це стосувалося тих населених пунктів, де було найгарячіше, де відбувалися дуже активні бойові дії.

«І протягом вже майже року з 52-х таких населених пунктів ми евакуювали 249 дітей. І ця евакуація продовжується», - констатував Бойко.

Він зазначив, що, зокрема, на сьогодні триває така евакуація з міста Торецьк.

На той момент, коли оголошували примусову евакуацію, пояснив Бойко, у Торецькій громаді була одна кількість дітей зареєстрована, але потім в ході евакуації були знайдені ще діти, про яких не було відомо, але вони залишились на території цієї громади.

«Тому евакуація (в Торецькій громаді – ред.) продовжується. І на сьогодні там залишається 15 дітей в небезпечних районах», - додав він.

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 164 тис. дітей.

Як повідомлялося, на Донеччині евакуювали всіх дітей з Мар’їнської та Очеретинської громад, які знаходяться під постійними обстрілами російської армії.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті