На Донеччині евакуювали всіх дітей з Мар’їнської та Очеретинської громад, які знаходяться під постійними обстрілами російської армії

На Донеччині евакуювали 73 дитини з Мар’їнської та Очеретинської громад. Про це повідомила пресслужба Нацполіції 26 лютого.

"На Донеччині проходить п’ятий етап примусової евакуації малечі із зони бойових дій.Групи поліції «Білий Янгол»спільно з працівниками ДСНС, співробітниками патрульної поліції, поліції охорони та представниками військових адміністрацій вивезли всі родини з дітьми з дев'яти населених пунктів Мар'їнської та Очеретинської громад, які перебувають під цілодобовим обстрілом росіян", - йдеться у повідомленні.

У поліції розповіли, що серед евакуйованих - 8-річна Олена. Дівчинці та її батькам уже вдруге доводиться покидати домівку. Раніше сім’я мешкала у Красногорівці, але через постійні обстріли виїхала до більш безпечного села Зоряне. Однак окупанти почали обстрілювати і цей населений пункт. Ворожі снаряди не раз вибухали поруч з будинком родини, і мешканці були змушені ховатися в підвалі. Через загострення ситуації та наближення лінії фронту сім’я погодилася на евакуацію за межі Донеччини.

Виїзд родини організували «білі янголи» спільно з громадським формуванням «Капеланський патруль». Дівчинку одягнули в спеціальний дитячий бронежилет, а з собою вона забрала свого друга - папугу Кешу. Наразі родина налагоджує своє життя у безпечному регіоні країни.

Поліція закликає батьків евакуювати дітей з прифронтових населених пунктів, адже залишатися - смертельно небезпечно.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті