На Донеччині евакуювали всіх дітей з Мар’їнської та Очеретинської громад, які знаходяться під постійними обстрілами російської армії

На Донеччині евакуювали 73 дитини з Мар’їнської та Очеретинської громад. Про це повідомила пресслужба Нацполіції 26 лютого.

"На Донеччині проходить п’ятий етап примусової евакуації малечі із зони бойових дій.Групи поліції «Білий Янгол»спільно з працівниками ДСНС, співробітниками патрульної поліції, поліції охорони та представниками військових адміністрацій вивезли всі родини з дітьми з дев'яти населених пунктів Мар'їнської та Очеретинської громад, які перебувають під цілодобовим обстрілом росіян", - йдеться у повідомленні.

У поліції розповіли, що серед евакуйованих - 8-річна Олена. Дівчинці та її батькам уже вдруге доводиться покидати домівку. Раніше сім’я мешкала у Красногорівці, але через постійні обстріли виїхала до більш безпечного села Зоряне. Однак окупанти почали обстрілювати і цей населений пункт. Ворожі снаряди не раз вибухали поруч з будинком родини, і мешканці були змушені ховатися в підвалі. Через загострення ситуації та наближення лінії фронту сім’я погодилася на евакуацію за межі Донеччини.

Виїзд родини організували «білі янголи» спільно з громадським формуванням «Капеланський патруль». Дівчинку одягнули в спеціальний дитячий бронежилет, а з собою вона забрала свого друга - папугу Кешу. Наразі родина налагоджує своє життя у безпечному регіоні країни.

Поліція закликає батьків евакуювати дітей з прифронтових населених пунктів, адже залишатися - смертельно небезпечно.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті