На семи основних напрямках видно виснаженість та дезорганізацію російських військ - ISW

Американський Інститут вивчення війни (ISW), докладно розібравши склад та стан російських сил на різних ділянках фронту, прийшов до припущення, що вони погано готові до можливого українського наступу: частини виснажені довгими боями, поповнення з мобілізованих недостатньо навчено, координація дій між частинами залишає бажати кращого. Про це пише Бі-бі-сі.

"Картина розподілу російських частин по Україні дозволяє з великою ймовірністю припустити, що більшість наявних маневрених частин з усіх військових округів, як і більшість вцілілих десантних частин, вже беруть участь в активних оборонних або наступальних операціях [...] загальна виснаженість військ і явна "чересполосица" і дезорганізація в їх розміщенні в деяких районах, ймовірно, серйозно заважатиме Росії у справі оборони критично важливих секторів фронту", - вказує ISW.

Експерти ISW на самому початку огляду особливо наголошують, що роблять свої висновки на припущенні, що Україна здатна провести таку велику і складну операцію, як наступ приблизно дев'ятьма новими підготовленими бригадами - але за це американські аналітики доручитися не можуть.

Розбираючи на основі відомостей з відкритих джерел стан російських військ на семи основних напрямках, ISW пише, що виснаженість і дезорганізація видно майже на всіх з них, крім ділянки фронту в Запорізькій області, де росіяни могли відносно спокійно будувати ешелоновану оборону.

Але й у Запорізькій області росіяни, на думку ISW, можуть зіткнутися з проблемами – якщо Україна виявиться здатною завдати масованого та швидкого удару. Проблеми, як припускають американські експерти, будуть пов'язані з координацією частин за умови можливого відступу на наступні підготовлені лінії оборони.

Щодо Бахмута, ISW висловлює припущення, що російське командування хоче повністю захопити місто до початку українського наступу. За даними з обох боків, українська армія ще утримує лише невелику територію у західній частині міста.

Як повідомлялося, ISW заявляє про висадку ЗСУ на лівому березі Херсонщини.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті