На парад до Москви приїдуть декілька іноземних лідерів

На парад у Москву 9 травня все-таки приїдуть кілька іноземних лідерів. Про це повідомила "BBC News. Русская служба" 8 травня.

"Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв і прем'єр Вірменії Нікол Пашинян складуть компанію президенту Киргизстану Садиру Жапарову на параді Перемоги в Москві", – ідеться в повідомленні.

Підкреслюється, що раніше повідомлялося, що Жапаров стане єдиним іноземним лідером, який відвідає парад 9 травня, оскільки у нього заплановано офіційний візит до Москви. 5 травня стало відомо, що Путін також запросив на парад президента Таджикистану Емомалі Рахмона і він вилетів до росії 8 травня.

Запросили на парад і президента Туркменії Сердара Бердимухамедова. Про його реакцію на запрошення не повідомляють.

"При цьому раніше прессекретар Путіна Дмитро Пєсков повідомляв, що спеціальних запрошень на парад не було, оскільки дата – 78-та річниця закінчення війни – не кругла", – пише "BBC".

Зазначається, що 2022 року на параді Перемоги не було жодного іноземного лідера - у Кремлі також пояснювали, що нікого не запрошували, бо дата була "неюбілейною".

Раніше повідомлялось про скасування традиційного прийому путіна на 9 травня.

Раніше також повідомлялося, що російська влада скасувала паради на 9 травня в більш ніж 20 містах.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті