Російська влада скасувала паради на 9 травня у більш ніж 20 містах. Великі Луки відзначилися "поясненням"

Російська влада скасувала паради на 9 травня у більш ніж 20 містах. Про це повідомляє російське опозиційне видання "Верстка".

Так, "з міркувань безпеки" від парадів відмовилися, зокрема, у таких великих містах, як Калуга, Рязань, Орел, Саратов, Липецьк, Курськ, Білгород.

У Курську парад вирішили не проводити, «враховуючи поточну ситуацію», а у Білгороді – «щоб не провокувати супротивника великою кількістю скупчення техніки та військовослужбовців» у центрі міста.

Крім того, парадів не буде навіть у віддалених від фронту Тюмені, Нижньовартівську, Сургуті та Ханти-Мансійську. У меріях міст стверджують, що хочуть висловити «солідарність з іншими регіонами країни, де з міркувань безпеки вже скасували святкові заходи».

Крім того, у Пскові та Великих Луках влада побоюється не лише за безпеку, а й за «морально-етичні аспекти». За словами місцевого губернатора Михайла Ведернікова, до регіону на реабілітацію приїжджає багато військових, які звуки феєрверків «сприймають абсолютно інакше».

Влада Краснодарського краю формально не оголошувала про відміну парадів у Краснодарі та Сочі, а лише заявила, що військову техніку цього року можна буде побачити тільки в Новоросійську. У Брянську владі також хотілося б провести парад, але зробити вони цього «не можуть». Чому «не можуть», місцева влада не пояснила.

Проводити паради 9 травня не будуть також в окупованих Керчі, Сімферополі, Донецьку та Луганську.

Як повідомлялося, внаслідок атаки безпілотників сталися пожежі на нафтопереробних заводах у Краснодарському краї та Ростовській області.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті