На Луганщині перейменовано близько 1500 назв вулиць та інших об'єктів - Лисогор

Близько 1500 назв вулиць та інших об'єктів топоніміки перейменували на Луганщині. Про це повідомив у Телеграм очільник Луганської ОВА Артем Лисогор 23 лютого..

"Триває процес перейменування назв вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ та інших об'єктів топоніміки.

Рішення про зміну назв приймають відповідні Комісії з питань перейменування топонімів, що утворені при військових адміністраціях населених пунктів", - повідомив Лисогор.. 

За його словами, до їх складу входять представники закладів культури та громадських організацій, журналісти, краєзнавці, історики, архітектори, фахівці української мови та літератури тощо. Крім цього, інформацію щодо топонімів висвітлюється на комунікаційних майданчиках адміністрацій. 

"Громадяни можуть долучатися до обговорення та ініціювати перейменування об'єктів.Зокрема, так було перейменовано ряд вулиць на честь загиблих Героїв з Луганщини, які захищали Україну та її суверенітет у російсько-українській війні", - зазначив очільник ОВА. . 

Перейменовують і ті об'єкти, які названі на честь діячів періоду радянської України, адже через окупацію РФ, архівні дані про певних осіб втрачені, підкреслив Артем Лисогор. .

Нагадаємо, у Харкові міськрада перейменували 65 топонімів, назви яких пов’язувались з росією. 

Як повідомлялося, вулицю Дніпра перейменовали на честь зруйнованого окупантами міста Луганщини.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті