На Луганщині викрито зрадників, які допомагають рашистам ідентифікувати полонених українців – ДБР

До суду направлені обвинувальні акти відносно двох експравоохоронців, які, зрадивши присязі, допомагають окупантам ідентифікувати полонених українців. Про це повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань (ДБР) 21 вересня.

"ДБР завершило розслідування відносно двох експравоохоронців – зрадників, які допомагають окупантам ідентифікувати полонених українців", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що зрадники працюють у так званому "міністерстві держбезпеки ЛНР".

Зазначається, що після тимчасової окупації РФ частини Луганської області у 2014 році двоє правоохоронців залишились на окупованій території та добровільно погодилися співпрацювати з окупантами, обійнявши посади у "міністерстві державної безпеки ЛНР".

Зазначається, що ці правоохоронці продовжують свою "службу" на окупантів та збирають інформацію відносно полонених військовослужбовців Збройних сил України, бійців ТРО та своїх колишніх колег (на сайті Офісу генпрокурора уточнюється, що ці зрадники є колишніми співробітниками СБУ).

Підкреслюється, що експравоохоронці обвинувачуються у дезертирстві та участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років, – сказано в повідомленні ДБР. – Процесуальне керівництво здійснює Луганська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил".

У повідомленні ДБР наголошується, що злочини проти основ національної безпеки не мають терміну давності.

Раніше повідомлялось, що учасник НЗФ "ЛНР", якого взяли в полон українські військові, проведе 10 років за ґратами.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті