На фронті відбулося 15 боєзіткнень, ЗСУ стримують наступ росіян біля Мар'їнки – Генштаб

Сили оборони України понад 15 разів вступали в бої з російськими збройними формуваннями на різних ділянках фронту за останню добу. Про це у зведенні вранці 15 серпня інформує Генштаб ЗСУ. 

Так, на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках окупанти здійснювали авіаційні удари та обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ в районі міст Мар’їнка та Красногорівка Донецької області.

Водночас українські захисники продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала один удар по пункту управління, сім ударів по районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три удари по зенітно-ракетним комплексу противника. 

Підрозділи ракетних військ і артилерії в свою чергу уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три артилерійських засоби та одну станцію РЕБ противника.

Як повідомлялося, в Урожайному на Донеччині російські війська здійснили спробу відвоювати втрачені напередодні позиції.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті