На 12 років відправився до колонії мешканець Луганська, який служив в окупаційних військах і потрапив у полон під Білогорівкою

За матеріалами СБУ до 12 років колонії засуджено бойовика окупаційних військ, який воював проти України на Луганщині. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 6 грудня.

"За даними досудового розслідування, 27-річий мешканець Луганська у грудні минулого року вступив на службу за контрактом до так званого "окремого батальйону охорони 234 військової комендатури ЛНР". На посаді стрільця він із зброєю в руках охороняв розташовані в Луганську підрозділи слідчого комітету РФ та інших окупаційних структур", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що в березні цього року його перевели до так званої "7 бригади 2 АК" окупаційної армії. Спочатку підрозділ забезпечував окупаційний режим у захоплених ворогом Лисичанську, Новодружеську, Білокуракиному – займався патрулюванням вулиць, зведенням укріпспоруд, охороною російських військових об’єктів тощо. Потім, у зв’язку з катастрофічними  втратами окупантів, підрозділ було направлено до зони бойових дій. 

Наприкінці травня в районі Білогорівки у результаті атаки ЗСУ позиції "7 бригади" було взято штурмом. Нечисленні вцілілі бойовики, включаючи нині засудженого луганчанина, потрапили у полон. 

"Слідством доведено вчинення фігурантом злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільна участь громадянина України у незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та у збройних формуваннях держави-агресора)", - пише відомство.

Підкреслюється, що бойовика засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ранфше повідомлялось, що зрадник з Луганщини, який будував вогневі позиції окупантів поблизу Щастя, потрапив у полон і отримав 15 років ув'язнення.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті