На 12 років відправився до колонії мешканець Луганська, який служив в окупаційних військах і потрапив у полон під Білогорівкою

За матеріалами СБУ до 12 років колонії засуджено бойовика окупаційних військ, який воював проти України на Луганщині. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 6 грудня.

"За даними досудового розслідування, 27-річий мешканець Луганська у грудні минулого року вступив на службу за контрактом до так званого "окремого батальйону охорони 234 військової комендатури ЛНР". На посаді стрільця він із зброєю в руках охороняв розташовані в Луганську підрозділи слідчого комітету РФ та інших окупаційних структур", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що в березні цього року його перевели до так званої "7 бригади 2 АК" окупаційної армії. Спочатку підрозділ забезпечував окупаційний режим у захоплених ворогом Лисичанську, Новодружеську, Білокуракиному – займався патрулюванням вулиць, зведенням укріпспоруд, охороною російських військових об’єктів тощо. Потім, у зв’язку з катастрофічними  втратами окупантів, підрозділ було направлено до зони бойових дій. 

Наприкінці травня в районі Білогорівки у результаті атаки ЗСУ позиції "7 бригади" було взято штурмом. Нечисленні вцілілі бойовики, включаючи нині засудженого луганчанина, потрапили у полон. 

"Слідством доведено вчинення фігурантом злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільна участь громадянина України у незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та у збройних формуваннях держави-агресора)", - пише відомство.

Підкреслюється, що бойовика засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ранфше повідомлялось, що зрадник з Луганщини, який будував вогневі позиції окупантів поблизу Щастя, потрапив у полон і отримав 15 років ув'язнення.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті