МЗС Польщі викликало повіреного у справах РФ у зв'язку з прольотом ракети

Заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський викликав тимчасового повіреного у справах росії у Варшаві Андрія Ордаша і вручив йому ноту, в якій МЗС вимагає пояснити інцидент, пов'язаний з порушенням повітряного простору Республіки Польща російською крилатою ракетою, повідомляється в заяві МЗС, - пише Інтерфакс-Україна.

"Ввечері (29 грудня) заступник міністра закордонних справ Владислав Теофіл Бартошевський викликав тимчасового повіреного у справах РФ Андрія Ордаша і вручив йому ноту, в якій МЗС вимагає пояснити інцидент, пов'язаний з порушенням повітряного простору Республіки Польща крилатою ракетою і зажадав негайного припинення такої діяльності", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, Генеральний штаб Війська Польського раніше заявив, що повітряний простір Польщі в п'ятницю, 29 грудня, порушила російська ракета

Polsat News із посиланням на джерела раніше повідомив, що, найімовірніше, це була російська крилата ракета Х-22 або Х-101, яка потім знову залетіла в Україну й була збита протиповітряною обороною.

Інцидент стався на тлі масованого ракетного удару РФ по Україні. В ніч на 29 грудня росія завдала масованого удару по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. Є загиблі та поранені.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті