Мирні переговори, які зрівнюють агресора і жертву, потрібно відкидати - фон дер Ляйєн

Будь-які переговори про закінчення війни росії проти України, які ототожнюють агресора і жертву, мають бути відкинуті. Про це 19 травня повідомляє офіційний сайт Єврокомісії з посиланням на її главу Урсулу фон дер Ляйєн.

"Ми всі хочемо закінчення цієї війни. Українці найбільше хочуть миру - але, звичайно, справедливого. Мирні переговори, що ототожнюють агресора і жертву, мають бути відкинуті. Ми повинні підтримати зусилля президента Зеленського, щоб отримати підтримку його формули миру", - сказала вона.

Також фон дер Ляйєн заявила, що Україна повинна отримати всі необхідні інструменти для захисту і відновлення повного суверенітету і територіальної цілісності. Йдеться не тільки про військову, а й про суто фінансову підтримку.

Вона також зазначила, що Єврокомісія представила закон про виробництво боєприпасів. Згідно з ним оборонна промисловість країн-членів ЄС має збільшувати виробництво артилерійських снарядів.

Нагадаємо, що на початку травня Єврокомісія терміново виділила півмільярда євро на зміцнення обороноздатності ЄС через війну в Україні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті