Між Міноборони РФ і ФСБ виник конфлікт через приховування втрат на війні - New York Times

У Міністерства оборони Росії та ФСБ виник конфлікт через приховування масштабних втрат в окупаційних військах. Про це 13 квітня повідомило видання The New York Times.

Журналісти посилаються на чергову серію "злитих" документів. Згідно з ними, внутрішня боротьба між різними гілками російської влади виявилася ширшою і глибшою.

"Додаткові документи, які не були опубліковані в 53-сторінковому наборі... малюють картину ворожнечі в російському уряді щодо підрахунку загиблих і поранених у війні в Україні, причому внутрішня розвідка звинувачує військових у приховуванні масштабів втрат, яких зазнала Росія", - йдеться в матеріалі.

Офіційні особи ФСБ, як зазначається в документі, стверджують, що Міноборони не включало до підрахунку кількість загиблих і поранених серед російської Нацгвардії, ПВК "Вагнера" або бойовиків, якими керує Рамзан Кадиров.

У новій партії з 27 сторінок секретних документів видно, що американські розвідувальні відомства проникли майже в усі ланки російського розвідувального апарату і структури військового командування. Глибина внутрішньої боротьби серед російського уряду виглядає ширшою і глибшою, ніж вважалося раніше.

Також зазначається, що в сукупності ці документи показують кілька головних причин провалу російської окупаційної армії в Україні. І ворожнеча між ФСБ і Міноборони є тільки одним з аспектів цього провалу.

За підрахунками ФСБ, "фактична кількість поранених і вбитих у бою росіян наближалася до 110 000", йдеться в документі. При цьому не уточнюються дані про втрати, які Міноборони оприлюднить в уряді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пентагон звужує доступ до секретних документів після їх "витоку".

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті