Між Міноборони РФ і ФСБ виник конфлікт через приховування втрат на війні - New York Times

У Міністерства оборони Росії та ФСБ виник конфлікт через приховування масштабних втрат в окупаційних військах. Про це 13 квітня повідомило видання The New York Times.

Журналісти посилаються на чергову серію "злитих" документів. Згідно з ними, внутрішня боротьба між різними гілками російської влади виявилася ширшою і глибшою.

"Додаткові документи, які не були опубліковані в 53-сторінковому наборі... малюють картину ворожнечі в російському уряді щодо підрахунку загиблих і поранених у війні в Україні, причому внутрішня розвідка звинувачує військових у приховуванні масштабів втрат, яких зазнала Росія", - йдеться в матеріалі.

Офіційні особи ФСБ, як зазначається в документі, стверджують, що Міноборони не включало до підрахунку кількість загиблих і поранених серед російської Нацгвардії, ПВК "Вагнера" або бойовиків, якими керує Рамзан Кадиров.

У новій партії з 27 сторінок секретних документів видно, що американські розвідувальні відомства проникли майже в усі ланки російського розвідувального апарату і структури військового командування. Глибина внутрішньої боротьби серед російського уряду виглядає ширшою і глибшою, ніж вважалося раніше.

Також зазначається, що в сукупності ці документи показують кілька головних причин провалу російської окупаційної армії в Україні. І ворожнеча між ФСБ і Міноборони є тільки одним з аспектів цього провалу.

За підрахунками ФСБ, "фактична кількість поранених і вбитих у бою росіян наближалася до 110 000", йдеться в документі. При цьому не уточнюються дані про втрати, які Міноборони оприлюднить в уряді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пентагон звужує доступ до секретних документів після їх "витоку".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті