Міноборони: вперше Україна знаходилась за столом з країнами-членами НАТО як рівноправний гравець

Міноборони України повідомило про засідання у штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу сьогодні, 11 жовтня, у якому Україна приймала участь як рівноправний гравець, а не гість. Про це пресслужба відомства написало у Телеграм-каналі.

"Сьогодні в штаб-квартирі НАТО відбулось перше засідання Ради Україна-НАТО. Це важливо, оскільки вперше Україна сидить за столом з країнами-членами НАТО як рівноправний гравець, а не гість. Це новий формат — не 31+1 (Україна), як було раніше. А 33 рівноправні країни — 31 країна НАТО, Швеція - як кандидат, і Україна", - йдеться у повідомленні.

Як передає УНІАН, генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг сказав на брифінгу у Брюсселі, що відбулося засідання Ради Україна-НАТО за участі міністра оборони Рустема Умєрова.

"На Раді Україна-НАТО ми обговорили пріоритети України на шляху до членства, у тому числі довгострокову взаємосумісність і оборонні закупівлі. Модернізація сектору безпеки і оборони не лише допоможе Україні перемогти, але це також забезпечить, що українці зможуть зберегти мир і стабільність", - сказав Столтенберг.

При цьому, за його словами, союзники високо оцінили боротьбу України з корупцією навіть на тлі російської війни.

"Ми чітко заявили, що НАТО наростить підтримку для допомоги Україні прожити ще одну складну зиму. Це передбачає надання більше теплого одягу для холодної погоди, спроможностей з розмінування, пального та медичного обладнання. Це допоможе мужнім українським військам воювати під час холодів і продовжити тиснути для просування вперед", - наголосив Столтенберг.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський  заявив, що Україна працює з НАТО над подальшою підтримкою наших воїнів у постачанні необхідних систем ППО, боєприпасів.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті