Міноборони США оголосило про новий пакет допомоги Україні на суму близько $1,2 мільярда

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні на суму 1,2 млрд доларів. Новину оприлюднено на офіційному сайті міністерства оборони США, - пише Мілітарний.

Новий пакет допомоги у сфері безпеки має посилити протиповітряну оборону та забезпечити потреби у артилерійських боєприпасах української армії. Оголошений пакет надається в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI).

На відміну від програми президентського вилучення (PDA), яке Пентагон використовує для доставки обладнання в Україну зі складів міністерства оборони, USAI є програмою, згідно з якою Сполучені Штати замовляють озброєння у оборонних підприємств. Це оголошення є початком процесу укладання контрактів для надання додаткових пріоритетних можливостей Україні.

До нового пакету увійшли:

  • додаткові системи ППО та боєприпаси;
  • Обладнання для інтеграції західних комплексів ППО у систему протиповітряної оборони України;
  • Боєприпаси для боротьби з БПЛА;
  • артилерійські снаряди калібру 155 мм;
  • Послуги комерційних супутникових зображень;
  • Підтримка діяльності з навчання, технічного обслуговування та підтримки.

Раніше повідомлялося, що новий пакет військової допомоги Україні включатиме зенітно-ракетні комплекси середньої дальності HAWK та боєприпаси до систем ППО.

Рішення про передачу комплексів ЗРК було прийнято на тлі підготовки Збройних сил України до майбутнього наступу проти російських окупаційних військ, і через постійну потребу в засобах протиповітряної оборони, оскільки Росія продовжує атаки безпілотниками-камікадзе та ракетами різних типів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті