Маляр: росія активно поширює чутки про нібито знищення батареї Patriot, тому що побоюється українського контрнаступу

Росія активно поширює чутки про нібито знищення у Києві батареї Patriot, тому що побоюється українського контрнаступу. Про це у Телеграм написала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"Нічна ракетна атака та її наслідки стали лейтмотивом обговорень в проросійських телеграм каналах. Так, міноборони рф вже встигло заявити, що мета атаки досягнута і всі цілі уражені.  Російські Тг-канали активно поширюють інформацію про нібито знищення батареї Patriot однією ракетою «кинджал». Також є повідомлення, в яких автори пішли ще далі і написали, що додатково знищено ще й 2 одиниці Iris-T. Такими повідомленнями рф просуває свій наратив про військову могутність держави", - пише Маляр.

"Варто відзначити, що незмінним інформаційним фоном наративу про могутність рф залишається висвітлення ситуації довкола Бахмута та інших міст з активними діями на фронті, де, за повідомленнями авторів з рф, окупанти постійно начебто демонструють успіхи. Поширення перелічених вище наративів має певну мету – приховати той факт, що насправді росія побоюється українського контрнаступу", - зазначила Маляр. 

Вона підкреслила: "Маніпуляції в інформаційному просторі спрямовані  на створення міфічного образу непереможності російської наддержави та залякування міжнародної та української спільноти".

Як повідомлялося, США оцінюють ймовірні пошкодження системи Patriot після російського ракетного удару по Києву.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті