Україна веде перемовини про дві батареї Patriot та одну Samp-T - Кулеба

Станом на сьогодні Україна веде активні переговори щодо двох батарей Patriot та однієї Samp-T. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра закордонних справ Дмитра Кулебу під час ефіру телемарафону 12 квітня.

"Всі батареї Patriot зрештою залежать від рішення США, бо це американська система. Ми достеменно знаємо, де і що знаходиться. Зараз йдуть активні переговори про 2 батареї Patriot та одну батарею SAMP-T", - зауважив міністр.

Він зазначив, що якби зараз була готовність країн, які мають ці системи, нам їх передати, то це було б питання тижнів і Україна б могла їх отримати.

Останнім часом російські окупанти посилили обстріли України. Вони завдали кілька масованих ударів по нашій країні протягом місяця. Зокрема, ворог застосовував балістичні ракети.

Зараз Україна має лише кілька систем, які здатні збивати балістику. Одна з них - Patriot. На тлі обстрілів українські чиновники вже неодноразово закликали партнерів передати такі системи для захисту неба.

Як зазначав Кулеба, всього у світі є близько 100 вільних Patriot. Але для початку наша країна хотіла б отримати сім таких ЗРК.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті