Будь-який радіаційний інцидент на ЗАЕС стане сильним ударом для багатьох країн - Зеленський

Будь-який радіаційний інцидент на Запорізькій АЕС може стати ударом по багатьох країнах. Про це 15 серпня у щоденному відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

Світ багато десятиліть боровся за належний контроль над усіма діями з ядерними матеріалами та радіаційну безпеку. І якщо зараз світу не вистачає сили й рішучості, щоб захистити одну атомну станцію, то це означає, що світ програє. Ще є шанс не допустити цього програшу" , - заявив глава держави.

За словами Зеленського, обсяг проблем та список країн, які зіткнуться з цими проблемами, залежить лише від напряму та сили вітру.

"Потрібно переходити від обговорень і закликів до нових жорстких санкцій проти Росії, проти «Росатома» та всієї атомної галузі держави-терориста. Усі російські сили повинні негайно забратися з території станції та сусідніх районів – без жодних умов", - додав Зеленський.

Нагадаємо, що раніше в ООН заявили, що готові підтримати місію МАГАТЕ на ЗАЕС за однієї умови.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті