Україна має бути частиною НАТО - прем'єр-міністр Латвії

Для досягнення міцного миру Україна має бути частиною Північноатлантичного альянсу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єр-міністра Латвії Криш'яніса Каріньша, яку приводить Reuters.

"Щоб мати міцний мир, Україна має бути незалежною, вільною та звільненою в рамках альянсу НАТО", - йдеться у заяві.

Про це прем'єр-міністр Латвії Криш'яніс Каріньш сказав на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Як повідомлялося, сьогодні  Столтенберг заявляв, що Україна не зможе приєднатися до НАТО, поки триває війна.

Раніше президент Володимир Зеленський, заявив, Україна зробила все для того, щоб її заявку до НАТО було схвалено.

Своєю чергою, глава МЗС України Дмитро Кулеба був не менш категоричним, коли заявив, що Україна не бачить і не хоче альтернативи членству в НАТО, тому очікує від саміту у Вільнюсі "графік вступу".

Зокрема, як зазначала віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, йдеться про чіткий алгоритм руху для вступу до Альянсу.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті