Китай допомагає РФ технологіями для ведення війни проти України - WSJ

Незважаючи на міжнародні санкції та експортний контроль, Китай все ж таки надає необхідні росії технології для ведення війни в Україні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal. 

Як повідомляється, митні документи показують, що державні оборонні компанії Китаю відправляють навігаційне обладнання, технології постановки перешкод і частини винищувачів російським державним оборонним компаніям, які перебувають під санкціями.

З минулого року росія імпортувала з Китаю вже кілька десятків тисяч партій товарів подвійного призначення. Товарів, які мають як комерційне, так і військове застосування.

Підтримка Китаєм росії, коли вона веде війну проти України, мала бути на порядку денному для обговорення під час поїздки держсекретаря Ентоні Блінкена до Пекіна цими вихідними. Проте ця поїздка була відкладена на невизначений термін після того, як Пентагон заявив, що на початку тижня він відстежив китайську розвідувальну кулю над континентальною частиною США.

Як раніше повідомлялося, США попередили Китай про наслідки у разі постачання зброї росії. 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті