Кремль змінив командування окупантів в Україні. Інспекцію почали з Чечні - ISW

Російський генерал-полковник Сергій Кузовлєв змінив генерала армії Олександра Дворнікова на посаді виконувача обов'язків командувача Південного військового округу (ПВО) росії. Про це 24 липня повідомляють аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW).

Експерти зазначають, що цю інформацію опосередковано підтвердив голова Чеченської республіки Рамзан Кадиров. Він заявив, що Кузовлєв, на якого він прямо посилався на виконувача обов'язків командувача ПВО РФ, 23 липня відвідав Чечню з метою інспектування кадировських батальйонів «Ахмат».

"Візит Кузовлєва та інспекція кадировських сил, які пройшли за два дні після того, як Кадиров оголосив, що ці батальйони не будуть негайно перекинуті в Україну, можуть підтверджувати інші натяки на те, що Кадиров стикається з зростаючим тиском усередині країни", - зазначають аналітики.

Повідомляється, що 21 липня антикадировський батальйон "Шейх Мансур" оголосив про заколот проти режиму Кадирова, і Кадиров може захотіти затримати нещодавно сформовані батальйони "Ахмат" у Чечні, щоб упоратися з будь-якими місцевими заворушеннями.

Кузовлєв раніше обіймав посаду начальника штабу ПВО,  з листопада 2020 р. по лютий 2021 р. командував російським угрупованням у Сирії.
Також у ЗМІ раніше повідомлялося, що в 2014 році Кузовлєв курирував так звану "народну міліцію ЛНР", переховувався під прізвиськами "Ігнатов Сергій Юрійович", "Тамбов" та "Ігнатов". Саме за допомогу терористам у бойових діях на території України у лютому 2021 року глава РФ володимир путін надав Сергію Кузовлєву звання генерал-полковника.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті